Terveiset Islannista

Pohjoismaisia kansallispukuseminaareja on järjestetty noin joka kolmas vuosi vuodesta 1978 alkaen ja elokuussa kokoonnuttiin Islannissa kansallispukujen koristeluiden merkeissä. Meitä suomalaisia asiantuntijoita oli mukana yhdeksän ja kaikkiaan osallistujia oli noin 50.

Seminaari alkoi Reykjavikissa Islannin kansallismuseossa ja jatkui Reykholtissa, reilun sadan kilometrin päässä. Paluumatkalla nähtiin putouksia ja kuumia lähteitä.

Seminaari huipentui juhla-iltaan, jossa valokuvia räpsittiin parhaimpiinsa pukeutuneesta juhlaväestä.

Kukin maa järjestää ns. seurantaseminaarin, jossa kerrotaan Islannin seminaarista ja kuullaan oman maan esitelmät. Minä pidin esitelmän karjalaisten pukujen kirjonnoista ja Maria Lindén tykkimyssyistä. Seurantaseminaari pidetään Jyväskylässä Suomen käsityön museossa marraskuussa ja se on kaikille avoin.

Pääkuvassa valmistaudutaan maittain otettaviin kuviin.

Kuvat:
Minimessuilla näki mm. kirjauutuuksia.
Kirjaillut taskut Ruotsista
Juhlia edeltävä coctail-tilaisuus
Grönlannin kaksi edustajaa kansallispuvuissaan
Osa suomalaisista
Gullfossin putoukset

Liittyviä uutisia