Elävää kulttuuriperintöä kansallispukua tuulettaen

Kansallispuvun syntymäpäivän kunniaksi Suur-Helsingin Kalevalaiset Naiset ja Bragen Kansallispukutoimisto kutsuivat ihmisiä Espan puistoon tuulettamaan omaa kansallispukuaan tai osaa siitä.

Espalla nähtiinkin värikäs kooste erilaisia kansallispukuja. Rattoisasti rupatellen kuulimme mielenkiintoisia tarinoita puvuista; oli itse tehtyjä, äidin ompelemia, isoäidin elämänvaiheisiin perustuvia, kirpputorilöytöjä, pukuja eri puolilta Suomea ja luovutetun Karjalan alueiden mukaan nimettyjä. Oli tykkimyssyjä, tanuja, huntuja, hattuja, kirjavia silkkihuiveja, värikkäitä raitahameita ja liivejä, valkoisia essuja, feresi-asuja…!  

Kesäisessä iltapäivässä piknik-eväät maistuivat, kepeä haitarimusiikki houkutti tanssin pyörteisiin ja  kauniissa asussa oli ilo poseerata!

Uhkaavasta sateesta huolimatta tapahtuma keräsi reilut viisikymmentä osallistujaa.

Tuuletustapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä (Euroopan Heritage Days), jonka tarkoituksena on herättää kiinnostusta monimuotoiseen eurooppalaiseen kulttuuriin ja vahvistaa yleisön ja päättäjien tietousuutta kulttuuriperinnön suojelun merkityksestä. Vuoden 2023 teema on Elävä kulttuuriperintö – Living Heritage.

Liittyviä uutisia