Yltäkylläisyyden satimessa

Tammikuun kulttuuri-illassa 23.1. klo 18.00 käsitellään ruokahävikkiä. 
Suomi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki kuluttajatasolla vuoteen 2030 mennessä. Noin kolmasosa elintarvikeketjussa syntyvästä ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa. Vuositasolla syömäkelpoista ruokaa päätyy kotitalouksissa hävikkiin n. 103–137 milj. kiloa eli ka. 20–25 kiloa henkilöä kohden.
Esitelmässä käsitellään tekijöitä, jotka vaikuttavat kuluttajien/kotitalouksien ruokahävikin syntyyn ja miten kuluttajien ruokahävikin vähentämiseen pyritään vaikuttamaan. Lisäksi tarkastellaan hävikin ympäristövaikutuksia.
Luennoitsijana on tutkija Inkeri Riipi Luonnonvarakeskuksesta.

Kevään kulttuuri-illat pidetään Kampin palvelukeskuksessa, Fade-tilassa maanantaisin klo 18.00 alkaen, osoite on Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki.
Palvelukeskuksen sisäänkäynti ja tilat ovat esteettömiä ja keskuksen edessä on käytettävissä kolme autopaikkaa, joita voi varata etukäteen vahtimestarilta. Palvelukeskus tiedottaa myös kulttuuri-illoistamme omassa kuukausitiedotteessaan.

Liittyviä uutisia