Syyskauden päättäjäiset

Syyskauden päättäjäiset

Kokoonnuimme yhteen 11. joulukuuta viettämään perinteistä puurojuhlaa. Olimme saaneet oopperalavoillakin esiintyneen Petri Silvennoisen vetämään yhteislaulua, mikä riemastutti ja lauloimme yhdessä illan mittaan tuttuja joulusävelmiä. Suoma Sihto ja Raija Vesterinen muistelivat hiljattain edesmenneen yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan Leila Peiposen ansiokasta toimintaa yhdistyksessä sekä Tyyne-Kerttu Virkin perustamassa käsityömuseossa. Museon ja sen perustajan eri elämän vaiheet herättivätkin kiinnostusta ja se kirvoitti meissä ajatuksen vierailla tulevana keväänä Virkin kotimuseossa. Marja-Liisa Vilkko-Hämäläinen ja Suoma Sihto esittivät Lassi Nummen runoja Joulukonsertto kokoelmasta. Ajankohtaisia, kirkastaen joulun perussanomaa ja sen äärelle pysähtymistä tämän päivän kovin kulutuskeskeisen elämänmenon sijasta.

Illan kuluessa nautittiin joulupuuroa torttujen ja kahvin kera. Lopuksi jännitystä toivat iltaan arpajaiset, joissa palkintoina oli mm. Kalevala Korun joulukoriste sekä joulukori herkullisine joululeivonnaisineen, onnea voittajille.

Jo vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään!

Liittyviä uutisia