Katse Kalevalan kuvituksiin

Kalevala on kiehtonut taiteilijoita ilmestymisestään lähtien. Runoja on somistettu ornamenteilla, kuvituksissa on korostettu sankareiden tekoja, avattu myyttisiä tasoja sekä kuvattu arkipäivän askareita.

Tunnetuin Kalevalan kuvittajista ja Kaleva-aiheisista maalauksista on eittämättä Akeseli Gallen-Kallela, jonka monipuolista uraa ja elämää valottava näyttely on meneillään Kansallismuseossa (https://www.kansallismuseo.fi/…/naeyt…/akseli-gallen-kallela).

S-HKN järjestää jäsenilleen näyttelyyn opastetun tutustumisen torstaina 16.2. klo 15.00.
Ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Jokainen huolehtii itse sisäänpääsymaksusta. Näyttelykierroksen jälkeen voimme vaihtaa näkemyksiä museon kahvilassa omakustanteisen kahvikupposen ääressä. Ilmoittautumiset sihteerille 14.2. mennessä inari.raitala(at)gmail.com tai 040 5504477

Helmikuun kultuuri-illassa maanantaina 27.2. klo 18
”Gallen-Kallelan varjoon jääneet Kalevala-kuvitukset”. Toiminnanjohtaja FT Niina Hämäläinen Kalevalaseurasta esitelmöi maalaustaiteesta ja Gallen-Kallelan varjoon jääneistä Kalevala-kuvituksista.
Paikka: Kampin palvelukeskus, Salomonkatu 21 B.
Tilaisuus on yleisölle avoin. Tervetuloa!

Liittyviä uutisia